Nieuws

Vier auto's verwoest door branden in Ede, omwonenden boos

EDE - Bij twee branden zijn in de nacht van woensdag op donderdag in Ede vier auto's verwoest. De politie houdt rekening met brandstichting. Omwonenden zijn boos.
De eerste brand werd rond 1.50 uur ontdekt op de Gerard Doustraat. Enkele minuten later werd er een brand gemeld op de Bovenbuurtweg. Op de Gerard Doustraat stonden drie auto's naast elkaar in lichterlaaie. De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar een vierde auto.
De tekst gaat verder onder de reportage:
Vier auto's verwoest door branden in Ede, omwonenden boos
Op de Bovenbuurtweg stond een geparkeerde auto langs de weg aan de achterkant in lichterlaaie.
De tekst gaat verder onder de foto's:
De brand aan de Bovenbuurtweg.
Bij twee branden zijn in de nacht van woensdag op donderdag in Ede vier auto's verwoest. De politie houdt rekening met brandstichting. Omwonenden zijn boos. © AS Media
De auto aan de Bovenbuurtweg.
Bij twee branden zijn in de nacht van woensdag op donderdag in Ede vier auto's verwoest. De politie houdt rekening met brandstichting. Omwonenden zijn boos. © Omroep Gelderland

Onrust in de buurt

'Het is gewoon diep triest', vertelt een boze omwonende. De buurman twijfelt niet over de oorzaak. 'Dit is gewoon brandstichting. Het is al de vierde brand in een paar honderd meter. Dat kan geen toeval meer zijn.'
In een oplossing heeft de buurt weinig vertrouwen. 'De jongens die dit doen, zijn zo snel. Je moet een beetje mazzel hebben dat ze tegen de lamp lopen.' Een andere buurman is er wakker van geschrokken. 'Er was een hoop kabaal, het alarm ging af. En dan zie je die vuurzee, schandalig vind ik het.'
Een buurvrouw is ongerust. 'Je wordt er bang van, het zal je eigen auto maar zijn. We hoorden een knal en zagen meteen grote vlammen. Ik vind het heel erg', vertelt zij aan Omroep Gelderland.

Niet de eerste keer

De laatste tijd is het vaker raak in Ede. Zo werden vorige week nog twee auto's aan de Aalbeek verwoest door een brand. Ook een schutting liep brandschade op.
De politie houdt rekening met brandstichting en is een buurtonderzoek gestart. Ook vindt er forensisch onderzoek plaats in de hoop sporen vast te stellen.
Een woordvoerster laat weten dat de politie graag in contact komt met getuigen of mensen die beschikken over camerabeelden in de buurt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!