Zomer in Gelderland: Draak brengt Terborg op elfde plaats

TERBORG - De voorlaatste dag van Zomer in Gelderland zijn we te gast in Terborg, de enige stad dit jaar. De teller voor het team staat na een prachtige dag op 511 punten en 550 euro en dat is genoeg voor een 11e plaats.

UPDATE: Het juryrapport voor de euro’s:
250 euro voor het publiek (er stonden 834 mensen in het publiek!);
150 euro voor de parade;
150 euro voor het decor (dagopdracht);
0 euro voor het weegspel van Alberto

Dit maakt een totaalbedrag van 550 euro voor 'De huiskamer van Terborg', een nieuwe ontmoetingsplaats voor de inwoners van Terborg.

Heb je de uitzending niet gezien? Geen paniek! Terugkijken kan hier. Klik op deze link als je het optreden van Hans Vriezen wilt terugkijken. Morgen zijn we in Laag-Soeren. Wil je je alvast een beetje inlezen? Lees dan dit artikel.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Lees hieronder terug wat er vandaag allemaal te zien en te doen was in Terborg.

Opdracht: Sint-Joris en de draak

Terborg wil uiteraard de mooiste plaats van Gelderland worden. Om die felbegeerde titel te krijgen, moet het team hun best doen zoveel mogelijk punten te scoren op de verschillende spelonderdelen tijdens de uitzending. Één onderdeel is de dagopdracht en die is vandaag als volgt:

De tekst gaat verder onder de video.

Kom je langs?

Het team kan ook punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen. Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen tijdens de uitzending? Kom dan naar het grasveld Laan van Wisch en zorg dat je er uiterlijk om 18.00 uur bent, want dan gaan we het publiek tellen.

Genoeg te zien en te doen in Terborg

Je kunt er natuurlijk ook een dagje uit van maken. Lees hier wat er allemaal te zien en te doen is in Terborg. Voor de nodige voorpret kun je ook nog de uitzending van Op weg naar Zomer in Gelderland terugkijken.

Extra zomerkriebels

Op social media gebeurt ook van alles. Tipje van de sluier? Livestreams, quizjes, een rad en iets met spekjes. Nieuwsgierig? Mooi! Like onze Facebookpagina en mis niks.

Zomer in Gelderland zie je van 5 tot en met 30 augustus elke werkdag om 18:20 uur bij Omroep Gelderland. 
Zie ook: Zomer in Gelderland: Publieksrecord en een tweede plek voor Loo

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: