Zomer in Gelderland: Publieksrecord en een tweede plek voor Loo

LOO - Loo breekt het publieksrecord. Er stonden maar liefst 1544 mensen in het publiek. Daarnaast staat de teller voor het team op 548 punten en 700 euro en dat is genoeg voor een tweede plaats.

UPDATE: Het juryrapport voor de euro’s:
250 euro voor het publiek (er stonden 1544 mensen in het publiek!);
150 euro voor de parade;
250 euro voor het decor (dagopdracht);
50 euro voor het weegspel van Alberto

Dit maakt een totaalbedrag van 700 euro voor Stichting Vrienden Bernadetteschool, die het geld willen gebruiken voor de leefbaarheid van het dorp Loo.

Er stonden maar liefst 1544 mensen in het publiek, dat is tot nu toe de grootste opkomst van dit seizoen! Het is nét niet genoeg om het record - gezien over alle seizoenen - te breken. Die eer gaat nog steeds naar Klarenbeek. Daar stonden in 2016, 1605 mensen in het publiek.

Heb je de uitzending niet gezien? Geen paniek! Terugkijken kan hier. Klik op deze link als je het optreden van Marlou en ROBIN wilt terugkijken. Morgen zijn we in Terborg. Wil je je alvast een beetje inlezen? Lees dan dit artikel.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Lees hieronder terug wat er vandaag allemaal te zien en te doen was in Loo.

Opdracht: Loo bouwt huis Loowaard

Loo wil uiteraard de mooiste plaats van Gelderland worden. Om die felbegeerde titel te krijgen, moet het team hun best doen zoveel mogelijk punten te scoren op de verschillende spelonderdelen tijdens de uitzending. Één onderdeel is de dagopdracht en die is vandaag als volgt:

Foto: Omroep Gelderland

De tekst gaat verder onder de video.

Kom je langs?

Het team kan ook punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen. Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen tijdens de uitzending? Kom dan naar Schuttersvereniging Willem Tell (Loostraat) en zorg dat je er uiterlijk om 18.00 uur bent, want dan gaan we het publiek tellen.

Genoeg te zien en te doen in Loo

Je kunt er natuurlijk ook een dagje uit van maken. Lees hier wat er allemaal te zien en te doen is in Loo. Voor de nodige voorpret kun je ook nog de uitzending van Op weg naar Zomer in Gelderland terugkijken.

Extra zomerkriebels

Op social media gebeurt ook van alles. Tipje van de sluier? Livestreams, quizjes, een rad en iets met spekjes. Nieuwsgierig? Mooi! Like onze Facebookpagina en mis niks.

Zomer in Gelderland zie je van 5 tot en met 30 augustus elke werkdag om 18:20 uur bij Omroep Gelderland. 
Zie ook: Zomer in Gelderland: Etten op vijfde plek in het klassement

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: