Nieuws

Start bouw hotel en woningen bij Arnhem Centraal

De bouw van een hotel, appartementen, winkels en horeca bij het Arnhemse station is maandag gestart. Wethouder Roeland van der Zee zette een ceremoniële hei-installatie in werking en sloeg zo de officiële eerste paal. © Gemeente Arnhem
ARNHEM - De bouw van een hotel, appartementen, winkels en horeca bij het Arnhemse station is maandag gestart. Wethouder Roeland van der Zee zette een ceremoniële hei-installatie in werking en sloeg zo de officiële eerste paal.
Het is de bedoeling dat het gebouw eind 2020 wordt opgeleverd. Daarmee moet dit deel van Arnhem Centraal een 'intiemere en levendigere' uitstraling krijgen, met aan beide zijden van de Oude Stationsstraat winkels en horeca. 
Van der Zee is blij dat het stationsgebied nu zijn voltooiing nadert. 'Dit draagt echt bij aan een gastvrije stad. Je loopt straks vanaf het station door een mooi gebied, zo richting stadscentrum.'
Op de bouwkavel, achter Pathe en Luxor Live komt een Ibis Styles hotel met 120 kamers en 30 short-stay units. Daarnaast komen er 34 appartementen. Aan de straatzijde is ruimte voor winkels en horeca, zoals ook in de rest van het stationsgebied. 
Om de bouwplaats heen staat een schutting waar sinds vorige week vijf verhalen zijn afgebeeld, die iconisch zijn voor de wederopbouw van de stad.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.