Sportbedrijf Nunspeet heeft in de gemeente als eerste een bronzen sportkantine

NUNSPEET - Wethouder Mark van de Bunte heeft maandag het eerste bronzen certificaat voor een gezonde sportkantine mogen overhandigen aan Sportbedrijf Nunspeet.

Namens het Sportbedrijf nam hoofd horeca Harrie Petersen het certificaat in ontvangst. Tijdens een feestelijke opening van de kantine in combinatie met de start van de zwemvierdaagse konden alle deelnemers na afloop genieten van een gezond ijsje, water met een smaakje en verschillende andere gezonde snacks.

Sportbedrijf Nunspeet heeft de ambitie om meer gezonde alternatieven in de sportkantine aan te bieden. Met deze ambities in het achterhoofd heeft het Sportbedrijf het assortiment aangepast volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Sinds februari 2019 is het Sportbedrijf bezig om stapje voor stapje de sportkantine gezonder te maken. Zo is onder meer het aanbod van de snoepautomaat gewijzigd. Ook kunnen bezoekers kiezen voor een volkoren-tosti en is er een ruimer aanbod aan gezonde drankjes. Met ingang van maandag kunnen alle bezoekers genieten van het vernieuwde en gezondere assortiment.

‘Het behalen van het bronzen certificaat is natuurlijk een mooie prestatie en met het oog op de nieuwe accommodatie op De Wiltsangh een goede stap om daar een gouden kantine te realiseren. Sportbedrijf Nunspeet wil naast een gezonder aanbod in de sportkantine zich inzetten voor duurzaamheid. Het plastic waarin wij onze producten verkopen gaat bijvoorbeeld plaatsmaken voor biologisch afbreekbaar materiaal’, zegt Harrie Petersen over de nieuwe bronzen kantine.

Van de Bunte voegde hier aan toe: ‘Bewegen en gezond eten en drinken is heel belangrijk, vandaar dat wij ook waanzinnig trots zijn op de eerste bronzen kantine in onze gemeente. Het aanbieden van voldoende gezonde keuzes smaakt natuurlijk naar meer.'

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.