Nieuws

VIDEO | Politie zet spectaculaire beelden achtervolging online

BEEK - De politie heeft maandag beelden online gezet van een zenuwslopende achtervolging in april. Op videobeelden vanuit een politiehelikopter is te zien en te horen hoe de politie te werk gaat om twee boeven tot stilstand te krijgen. De politie loste zelfs schoten.
Twee mannen sloegen op woensdag 10 april op de vlucht na een ramkraak op een benzinestation in Duitsland. De daders reden met hoge snelheid richting de Nederlandse grens. Na een lange achtervolging door een groot deel van de Achterhoek slaagde de Duitse politie er in de auto bij Beek klem te zetten.
tekst gaat verder onder video:
VIDEO | Politie zet spectaculaire beelden achtervolging online

Waarschuwingsschoten

De inzittenden werden in de boeien geslagen. Daarbij werden waarschuwingsschoten gelost omdat de mannen niet luisterden naar de opdrachten die de agenten hen gaven. Op die beelden is te zien hoe agenten de auto onder schot houden.
'De achtervolging laat zien hoe snel de meldkamers in Nederland en Duitsland kunnen samenwerken, en hoe we ook op de weg en in de lucht samen optrekken!', schrijft de politie bij de video op Facebook.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!