Streetdanceteam uit de Liemers pakt wereldtitel in Engeland

ARNHEM - Apetrots zijn ze bij de Liemerse dansschool DJF. Deze zondag werd hun ervaren seniorenteam D-UИIT wereldkampioen streetdance in het Engelse Blackpool. Een ander team, M.PIRE, dat uitkomt in de leeftijdscategorie onder 18 jaar en pas net een jaar bezig is, werd zesde. 'Fantastisch', reageert eigenaar Joeri van Grol. Hij runt de dansschool samen met zijn zus Dunja.

De wereldkampioenschappen werden georganiseerd door de United Dance Organisation (UDO), een van de internationale dansbonden. Dance Centre DJF, met dansstudio's in Zevenaar en Duiven, deed met twee teams mee bij de gevorderden.

Elke dag bezig met dans

Bij streetdance dansen de deelnemers op urban-muziek. D-UИIT, dat eerder al Nederlands- en Europees kampioen werd, plaatste zich in de voorronden rechtstreeks voor de finale en mag zich nu dus ook wereldkampioen noemen. 

Joeri vertelt dat het team uit 9 vrouwen en 1 man bestaat. 'Die zijn eigenlijk elke dag bezig met dans.' Kimberly Woesing, die de groep begeleidt en de choreografie bedacht, deed zelf ook mee.

Tekst gaat verder onder de foto.

D-UИIT. Foto: DJF Dance Centre

Dik verdiend

Het andere team, M.PIRE, telt 14 meisjes en 1 jongen en kwam pas een jaar geleden bij elkaar. Joeri is supertrots dat ze nu al de finale van een WK hebben gedanst.

'Het hele seizoen deden ze al aardig mee, met een 3e plek op de NK en een 7e plaats op de EK. Dat ze nu hier als zesde eindigen is dik verdiend.'

M.PIRE. Foto: DJF Dance Centre

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: