Storing aan verkeerslichten vertraagt openstelling vernieuwde Pleijroute

ARNHEM - De vernieuwde Arnhemse Pleijroute vanaf Velperbroek richting het Nijmeegseplein zou zondag aan het einde van de middag worden vrijgegeven, maar door een storing aan de verkeerslichten op het Nijmeegseplein bij stadion GelreDome gebeurde dat ruim twee uur later.

De projectleider vertelde eerder op de dag tegen Omroep Gelderland dat om 17.00 uur zou worden begonnen met het weghalen van de hekken, zodat automobilisten vanaf 18.00 uur over het nieuwe asfalt konden rijden.

Maar aan het begin van de avond meldde de provincie dat de weg vanwege de storing toch nog even dicht bleef. De provincie durfde het niet aan om de Pleijroute al vrij te geven, omdat er dan een verkeerschaos kon ontstaan op het Nijmeegseplein. Voor zover bekend konden de eerste auto's rond 20.15 uur over het vernieuwde traject.

De afgelopen week is het asfalt op het traject richting stadion GelreDome vervangen en zijn er twee pechhavens aangelegd. De werkzaamheden zorgden voor lange files in en rondom Arnhem, met name tijdens de avondspits. Het verkeer dat niet over de Pleijroute kon, zocht zijn weg door de binnenstad.

Zie ook: Vernieuwde Pleijroute gaat weer open; verkeersellende in Arnhem voorbij

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: