Nieuws

Wedstrijdje bierdippen: kopje onder in liters bier

Zo lang mogelijk kopje onder blijven in een bak met duizend liter bier; zaterdagavond werd er een zogenoemde bierdip-wedstrijd gehouden op het SOAP Festival op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn. De winnaar ging ruim één minuut kopje onder in bier. © Gerda de Frankrijker
APELDOORN - Zo lang mogelijk kopje onder blijven in een bak met duizend liter bier; zaterdagavond werd er een zogenoemde bierdip-wedstrijd gehouden op het SOAP Festival op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn. De winnaar ging ruim één minuut kopje onder in bier.
De wedstrijd was een initiatief van bierbrouwerij De Vlijt. 'We hadden bier over dat niet door de kwaliteitscontrole kwam en ik dacht 'laten we er iets leuks mee doen'', vertelt Roger de Frankrijker. Hij trok bij de organisatie van het SOAP Festival aan de bel en zo werd de bierdip geboren.
Bekijk hier de beelden van het bierdippen (tekst gaat verder onder de video):
Bierdippen Apeldoorn
Zaterdag was het zo ver en mochten vijf deelnemers zich onderdompelen in het bier. Lucas van Ommen kwam als winnaar uit de bus. Hij bleef 1.10 minuut onder bier.
'Hij kreeg een wisseltroffee en natuurlijk een fles bier van anderhalve liter. Het ging vooral om de lol', zegt De Frankrijker. Hij hoopt volgend jaar weer een bierdip te organiseren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!