Nieuws

'Schooiers' aan de haal met drank, borrelnoten en lollies

Huize Bloem in Lieren.
Dieven hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag niet ingehouden tijdens een inbraak in theehuis Huize Bloem aan de Tullekensmolenweg in Lieren; ze gingen er niet alleen vandoor met wisselgeld en de fooienpot, maar namen ook drank, snoep en zelfs borrelnoten mee. 'Schooiers', schrijft het theehuis op Facebook. © Google Streetview
LIEREN - Dieven hebben zich in de nacht van zaterdag op zondag niet ingehouden tijdens een inbraak in theehuis Huize Bloem aan de Tullekensmolenweg in Lieren; ze gingen er niet alleen vandoor met wisselgeld en de fooienpot, maar namen ook drank, snoep en zelfs borrelnoten mee. 'Schooiers', schrijft het theehuis op Facebook.
Hetty ten Hove keek zondag vreemd op toen ze haar werkzaamheden wilde beginnen. Ze trof onder meer lege koelkast aan, die zaterdagavond nog gevuld was met onder meer prosecco, bier, cola, chocomel en Fristi. Ook lollies, chocospoons, spekkies en borrelnoten waren verdwenen.

'Even aanschuiven'

Volgens Ten Hove kwamen de dieven binnen via de achterdeur. Het theehuis heeft aangifte gedaan en vraagt op Facebook om hulp bij het opsporen van de daders. Vooral het bier en de prossecco springen in het oog. 'Het zijn twee merken die weinig voorkomen dus als iemand deze types komende dagen ergens aan de borrel ziet zitten, komen we graag even aanschuiven', aldus het bericht op Facebook.
De diefstal heeft weinig gevolgen voor klanten. 'We kunnen iedereen gewoon van dienst zijn', aldus Ten Hove.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!