Weer jonge vrouw belaagd in Wageningen, derde keer in één week

WAGENINGEN - Een studente is zaterdagavond aangevallen door drie mannen op de Haarweg in Wageningen. De mannen wilden haar beroven van haar tas.

Het incident gebeurde tussen 23.30 uur en middernacht. De politie schrijft op Facebook dat het de aanvallers niet gelukt is de tas te pakken te krijgen. De studente kon ontkomen en liet haar fiets met het achterlicht nog aan achter in de sloot. Ook verloor het slachtoffer en schoen tijdens haar vlucht. 

Derde keer

Deze week werden jonge vrouwen al twee keer eerder het slachtoffer van een aanval in Wageningen. Vorig weekend werd, ook op de Haarweg, een studente beroofd van haar handtas. Zij werd bedreigd met een wapen. Woensdagavond werd een vrouw nabij de campus van de Wageningen Universiteit aangevallen door een man met een bivakmuts. 

Getuigen

Het is nog niet bekend of de zaken iets met elkaar te maken hebben, meldt de politie. Of er meer gesurveilleerd gaat worden op de locatie, daar doet de politie geen mededelingen over. Aan de Haarweg staan drie flats van woningcorporatie Idealis, bedoeld voor studenten. Meer dan duizend studenten wonen in het complex. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets hebben gezien ten tijde van de poging tot beroving.

De gemeente Wageningen zegt in een reactie de bezorgdheid te begrijpen en de zaak serieus op te nemen. Zolang het onderzoek loopt doet de gemeente echter geen verdere uitspraken.  

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Wageningen Wageningen 112 Politie Nieuws
Deel dit artikel: