Nieuws

Richel Hogenkamp bereikt US Open in emotionele week

Foto Omroep Gelderland
Tennisster Richel Hogenkamp uit Doetinchem heeft het hoofdtoernooi van de US Open in New York bereikt. Dat deed ze exact een jaar na het overlijden van haar moeder.
ARNHEM - Tennisster Richel Hogenkamp uit Doetinchem heeft het hoofdtoernooi van de US Open in New York bereikt. Dat deed ze exact een jaar na het overlijden van haar moeder.
door Richard van der Made
Hogenkamp verloor in de eerste twee kwalificaties geen enkele set en was ook nu weer in twee sets klaar tijdens de beslissende partij. Tegenover de Russische Varvara Gracheva bleek de 27-jarige Hogenkamp op het Billie Jean King Centre met 6-4 en 7-6 (6) te sterk.
Onder het toeziend oog van vriendin Kiki Bertens liet de Doetinchemse zien in uitstekende vorm te verkeren. Hogenkamp toonde, zoals eigenlijk altijd, een enorme vechtlust, maar speelde ook gevarieerd en in veel fases aanvallend tennis.

Rust

'Ik werk met een duidelijk team en een duidelijk doel. Ik weet hoe mijn spel moet zijn en train nu ook veel vaker bij de bond. Dat werkt goed. De juiste mensen heb ik op dit moment op de juiste plekken en dat geeft rust. Ik weet dat ik op ze aankan', verklaart Hogenkamp haar goede vorm tegenover Eurosport. '

Tennis op laag pitje

Deze maand schreef Hogenkamp ook al het toernooi van Koksijde op haar naam. Ze is op dit moment de nummer 208 op de wereldranglijst. Op die lijst maakte ze de afgelopen twee jaar een vrije val omdat ze door de ziekte van haar moeder veel thuis wilde zijn en het tennis logischerwijs op een laag pitje zette.
Zaterdag is het exact een jaar geleden dat haar moeder overleed. Voor Hogenkamp zijn het daarom extra emotionele dagen nu ze ook ver weg zit in Amerika. 
Het is al de derde keer dat Hogenkamp zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de US Open. Eerder deed ze dat in 2016 en 2017. Twee jaar geleden bereikte de tennisster ook de top 100, dat was altijd één van de doelstellingen van Hogenkamp.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!