Redelijk De Graafschap pakt koppositie in eerste divisie

DOETINCHEM - De Graafschap staat bovenaan in de eerste divisie. FC Eindhoven morste punten en NAC won weliswaar, maar op doelsaldo zijn de Superboeren nu lijstaanvoerder.
door Richard van der Made
Drie overwinningen en drie clean-sheets. Een knappe prestatie van de ploeg van Mike Snoei, want de druk is dit seizoen hoog bij De Graafschap. De trainer voorop heeft vanaf het begin geroepen dat de Achterhoekers in één jaar terug moeten naar de eredivisie.
Tekst loopt door onder de video:
Tot nu toe worden die ambitieuze woorden waargemaakt. De Graafschap speelde wisselvallig op de uitstekend gevulde Vijverberg en was meestal wel de bovenliggende partij. Maar er waren ook veel slordige fases aan de kant van de thuisploeg.
Mike Snoei leeft mee (foto Wil Kuijpers)
De Graafschap kreeg de meeste kansen. Stef Nijland was na een half uur de eerste die er eentje binnen prikte. De Groninger schoot van dichtbij binnen. Het elftal van Snoei, waar Nijland al vroeg na rust werd gewisseld, legde veel energie en strijd in de wedstrijd.
Na rust was Volendam aanvankelijk beter en drong de ploeg van Wim Jonk De Graafschap wat terug. Maar door goals van Seuntjens en Hamdaoui werd het duel binnen twee minuten beslist (3-0). De Graafschap kwam ook een aantal keren goed weg, maar Hidde Jurjus bewees zich als een prima sluitpost die met de week sterker lijkt te worden.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!