Nieuws

Nijmegen blijft het fout doen. Boetes zijn maar weer verwijderd.

NIJMEGEN - Het wordt zo langzamerhand een soap op de Tweede Oude Heselaan in Nijmegen. Opnieuw deelde de gemeente onterechte boetes uit aan automobilisten. Dit keer zagen de handhavers de fout tijdig in en hebben zij de vrijdagochtend uitgedeelde boetes dezelfde dag nog ingetrokken
door Karel de Jong
Het gaat allemaal om vier parkeervakken op de Tweede Oude Heselaan, waarvan de gemeente Nijmegen niet wil dat mensen daar parkeren. Vrachtwagens hebben die ruimte namelijk nodig om de draai te kunnen maken naar een groothandel op een binnenplaats. Tot grote ergernis van de bewoners die vinden dat deze groothandel helemaal niet thuishoort in een woonwijk en niet willen dat er parkeervakken worden opgeofferd.

Ten onrechte beboet

De buurt ligt hierover al tijden in de clinch met de gemeente en verschillende bewoners zijn al eens beboet. Ten onrechte, aldus verkeersdeskundige Harry Dillerop. De door de gemeente gebruikte verbodsborden zijn niet geldig.
Die fout zag de gemeente Nijmegen dit voorjaar in, waarop de boetes werden vernietigd. Maar de gemeente wil wel dat er ruimte blijft voor de draaiende vrachtauto's en beloofde de verkeerssituatie dit keer op een goede manier aan te pakken.

'Weinig veranderd'

Maar van de gedane beloftes is maar weinig terecht gekomen. 'Er is weinig veranderd', zegt Harry Dillerop, die donderdagavond ging kijken. 'De versmalling van de vier plekken om duidelijk te maken dat het geen parkeervakken zijn, het onderbord om een wegsleepregeling aan te geven, grote witte kruizen: niets van dit alles is gebeurd.' 
Wel staan er nog steeds borden die verbieden om te parkeren, maar volgens verkeersdeskundige Dillerop zijn die nog steeds illegaal. Irma Bogers, woonachtig op de Tweede Oude Heselaan, wist de bekeurende toezichthouders hiervan vrijdagmorgen ook te overtuigen. De uitgedeelde boetes werden weer verwijderd.
De gemeente Nijmegen was vrijdag niet meer bereikbaar voor commentaar.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!