Nieuws

Wéér filebingo in en rond Arnhem, einde verkeersdrukte in zicht

De wegen in en rond Arnhem staan vrijdagmiddag voor de vijfde achtereenvolgende dag weer flink vol. Oorzaak is de afsluiting van de Pleijroute tussen het Velperbroekcircuit en Arnhem-Zuid. De werkzaamheden daar moeten zondag klaar zijn. De verwachting is dat het fileleed daarna voorbij is. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De wegen in en rond Arnhem staan vrijdagmiddag voor de vijfde achtereenvolgende dag weer flink vol. Oorzaak is de afsluiting van de Pleijroute tussen het Velperbroekcircuit en Arnhem-Zuid. De werkzaamheden daar moeten zondag klaar zijn. De verwachting is dat het fileleed daarna voorbij is.
De vertraging loopt op de Apeldoornseweg, Velperweg, Johan de Witlaan en Westervoortsewijk flink op. Dat zijn de meeste voor de hand liggende omleidingsroutes richting Arnhem-Zuid. Daar staan automobilisten overigens ook vast op de Batavierenweg en de Burgemeester Matsersingel. Ze komen daar terecht omdat het Nijmeegseplein in zuidelijk richting is afgesloten wegens de werkzaamheden.
Op de snelweg A12 is het al de hele dag druk. Daar staat vanaf de Duitse grens richting Arnhem veel vakantieverkeer in de file. De vertraging is daar zeker een half uur. Ook op de A50 staat tussen Heteren en Wolfheze een flinke rij auto's.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!