Vernieuwde Pleijroute open, verkeersellende in Arnhem voorbij

ARNHEM - Automobilisten in en rondom Arnhem kunnen opgelucht ademhalen. De vernieuwde N325 (Pleijroute) vanaf Velperbroek richting het Nijmeegseplein is zondagavond vrijgegeven. De provincie meldde eerder dat het verkeer er om 18.00 uur weer overheen zou kunnen, maar door problemen met de verkeerslichten op het Nijmeegseplein gebeurde dat een paar uur later.

Update: Storing aan verkeerslichten vertraagt openstelling vernieuwde Pleijroute

De afgelopen week is het asfalt op het traject richting stadion GelreDome vervangen en zijn er twee pechhavens aangelegd. De werkzaamheden zorgden voor lange files in en rondom Arnhem, met name tijdens de avondspits. Het verkeer dat niet over de Pleijroute kon, zocht zijn weg door de binnenstad.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Op het hoogtepunt stonden rondom de Gelderse hoofdstad tientallen kilometers file. 'Dit soort spitsen zien we normaal gesproken alleen als het sneeuwt', verzuchtte de ANWB dinsdagavond toen op zowel de A12 als de A50 zo'n 15 kilometer file stond.

Ook de werkdagen daarna was er in en rondom Arnhem sprake van een verkeerschaos in de avondspits.

Zie ook: Wéér filebingo in en rond Arnhem, einde verkeersdrukte in zicht

Werkzaamheden nog niet afgerond

Met de volledige openstelling van de Pleijroute lijkt de verkeersellende voorbij, al zijn de werkzaamheden bij Arnhem nog niet volledig afgerond. 'We moeten het asfalt en de vangrail op de A325 bij knooppunt Ressen nog vervangen, maar daarvan verwachten we aanzienlijk minder overlast', legt projectleider Kees Bleijerveld uit.

De tekst gaat verder onder de reportage.

De resterende werkzaamheden worden in twee weekeinden 's nachts uitgevoerd: van 6 september tot en met 8 september en van 13 september tot en met 15 september. Tijdens de werkzaamheden is de hoofdrijbaan afgesloten, verkeer kan via de parallelbaan (afslag richting A15 en Bemmel) langs de afsluiting rijden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: