Nieuws

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is vanaf oktober volledig rookvrij

Het ziekenhuisterrein van Gelderse Vallei in Ede is vanaf 1 oktober 2019 volledig rookvrij. Medewerkers die willen stoppen met roken, krijgen een speciale training aangeboden. © Ziekenhuis Gelderse Vallei
EDE - Het ziekenhuisterrein van Gelderse Vallei in Ede is vanaf 1 oktober 2019 volledig rookvrij. Medewerkers die willen stoppen met roken, krijgen een speciale training aangeboden.
Cardioloog Maurits van der Veen en longarts Jeroen Verheul namen samen het initiatief voor een rookvrij ziekenhuisterrein. De raad van bestuur ondersteunt het initiatief van harte. ‘Het past goed in het Nationaal Preventieakkoord en bij onze jarenlange inzet op preventie', aldus voorzitter Mirjam van ’t Veld:
'We zetten ons graag in met verschillende regionale partijen om de gezondheid van inwoners uit de regio te bevorderen', vervolgt Van 't Veld. 'In de landelijke campagnemaand 'stoptober' verklaren wij ons ziekenhuis definitief rookvrij.’

Stoptraining

De aankomende tijd plaatst Gelderse Vallei spandoeken en borden bij de entree om mensen te wijzen op het rookverbod. De rookplekken en faciliteiten worden verwijderd. Medewerkers die willen stoppen met roken, krijgen een speciale training aangeboden.