Vitesse blij met 'positieve signalen' rondom GelreDome

ARNHEM - Vitesse is blij met de positieve signalen dat de club stadion GelreDome mag kopen van de provincie. Dat laat Vitesse-directeur Pascal van Wijk weten.

'Ons doel blijft om tot redelijke afspraken te komen met betrekking tot het stadion', zegt Van Wijk. 'We zijn de afgelopen tijd op constructieve wijze in gesprek geweest met provincie Gelderland. Verder blijft het vooral een proces van achter de schermen.'

Miljoenenboete

Vitesse klopte in 2017 al aan bij het provinciebestuur met de vraag het stadion te mogen kopen. De Arnhemse club wilde wel af van een boetebeding van 11,3 miljoen euro. Bij overleggen tussen de voetbalclub en de gemeente Arnhem is het onder andere gegaan over de beschikbaarheid van het stadion voor het Eurovisie Songfestival.

Vitesse zou namelijk bereid zijn geweest om drie thuiswedstrijden in een tijdelijk stadion te spelen zodat het GelreDome gebruikt kon worden voor het muziekevenement. Daaruit bleek ook dat Vitesse de behoefte had aan meer zekerheid over de positie van de provincie tot het opheffen van de boete. 

Zie ook: Vitesse mag GelreDome kopen van provincie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: