Nieuws

Välkommen till Arnhem: olifant Pinky heeft er een Zweeds maatje bij

De olifant uit Zweden.
Olifant Pinky in Burgers' Zoo in Arnhem heeft weer een maatje. De 51-jarige olifant Saba uit de dierentuin van Kolmarden uit Zweden kwam vandaag aan in Arnhem. Pinky was tijdelijk alleen in het Arnhemse dierenpark, na de euthanasie van een ander oud olifantenvrouwtje. © Koninklijke Burgers' Zoo
ARNHEM - Olifant Pinky in Burgers' Zoo in Arnhem heeft weer een maatje. De 51-jarige olifant Saba uit de dierentuin van Kolmarden uit Zweden kwam vandaag aan in Arnhem. Pinky was tijdelijk alleen in het Arnhemse dierenpark, na de euthanasie van een ander oud olifantenvrouwtje.
Omdat vrouwelijke olifanten vaak een dominant karakter kennen is de ontmoeting tussen beide olifanten niet eenvoudig, zo laat het dierenpark weten. De dieren kunnen elkaar alleen eerst zien en ruiken op korte afstand.
Als dat goed verloopt mogen de olifanten aan elkaar wennen door middel van slurfcontact. Wanneer dat proces naar wens verloopt, kan de daadwerkelijke introductie voorzichtig worden gepland. 
Välkommen till Arnhem: olifant Pinky heeft er een Zweeds maatje bij

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!