Nieuws

NEC komt met de schrik vrij en boekt eerste seizoenszege tegen Roda JC

KERKRADE - NEC heeft voor het eerst dit seizoen gewonnen. Uit tegen Roda JC werd het 1-2 en daar kwam NEC goed mee weg.
De Nijmegenaren begonnen met dezelfde elf als afgelopen maandag tegen Jong Ajax (3-3). NEC domineerde de openingsfase. Sven Braken miste een aardige kans. Roda was wel dichtbij de 1-0, maar een kopbal van Werker raakte de paal. En doelman Branderhorst redde prima bij een uithaal van Souren.
Vlak voor rust kwam NEC op voorsprong toen een vrije trap van Randy Wolters in eigen doel werd gewerkt door Robert Klaasen, de schoonzoon van NEC-directeur Wilco van Schaik.

Tweede helft

NEC kwam na rust snel op 0-2. Een schot van Mart Dijkstra werd nog geblokt, maar daarna sloeg Jellert Van Landschoot toe. De Belg was even later dichtbij nummer drie. Het werd weer spannend toen invaller Ugbo scoorde via Branderhorst.
Branderhorst voorkwam met een snelle reflex de gelijkmaker van Rösch. NEC kwam niet meer onder de druk uit. Maar Roda was ook niet vernuftig genoeg om nog te scoren. Jonathan Okita miste in de extra tijd nog een grote kans.