'Mogelijke uitlokking' Arnhemse terreurcel onderzocht

ROTTERDAM - De infiltranten en de drie begeleiders van de undercoveragenten die binnendrongen in de vermeende 'Arnhemse' terreurcel, mogen worden verhoord. De rechtbank in Rotterdam besliste dat na onderzoeksvragen van de advocaten van de zes terreurverdachten.

De zes werden in september vorig jaar tijdens een grote operatie opgepakt, omdat ze een aanslag op een evenement zouden beramen. Bij huiszoekingen werden kunstmest en chemicaliën gevonden, voldoende om een halve kilo explosieven te maken, zei de officier van justitie maandag tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de zaak.

De advocaten willen aantonen dat de terreurverdachten zijn uitgelokt door de infiltranten. Die leverden in een vakantiehuisje in Weert (onklaar gemaakte) wapens en bespraken voorbereidingen en trainingen met het zestal.

De officier van justitie heeft meegedeeld dat het Pieter Baan Centrum meer tijd nodig heeft voor het onderzoek van alle verdachten. Daardoor kan de zaak inhoudelijk niet eerder dan in juni volgend jaar plaatsvinden.

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Arnhem Justitie Nieuws
Deel dit artikel: