NEC ongewijzigd op jacht naar eerste seizoenszege uit tegen Roda JC

NIJMEGEN - Er is voor het trainers-triumviraat bij NEC geen reden om wijzigingen aan te brengen in de basisopstelling voor de wedstrijd van vrijdagavond uit tegen Roda JC.

De elf die maandag met 3-3 gelijk speelden uit tegen Jong Ajax staan aan de aftrap. Jonathan Okita is terug bij de selectie, maar de aanvaller begint op de bank. Norbert Alblas was de enige NEC'er die niet op het trainingsveld stond. De doelman revalideert extern van zijn kruisbandblessure. Rens van Eijden traint wel voluit mee en gaat volgende week wellicht minuten maken bij Jong NEC.

Vijf spelers die op de bank beginnen tegen Roda: Mike Ndayishimiye, Jonathan Okita, Ayman Sellouf, Frank Sturing en helemaal rechts Tom Overtoom.

In zwaar weer

Zowel Roda JC als NEC heeft een zege hard nodig. Beide ploegen hebben na twee wedstrijden pas één puntje. Wie verliest, komt in zwaar weer terecht. Vorig jaar won NEC in Kerkrade met 3-2. 'Beide clubs zitten een beetje in hetzelfde schuitje', weet trainer François Gesthuizen. 'Financiële problemen en een overname gehad. Veel ervaren jongens weg, veel jonge jongens aan het inpassen. Ze hebben wisselende resultaten met al een dikke nederlaag tegen Volendam. We moeten ze niet onderschatten, maar we zien wel mogelijkheden.'

Opstelling: Branderhorst; Sanniez, Odenthal, Kvida, Kuipers; van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra; Musaba, Braken, Wolters.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: