De Graafschap scherpt mediabeleid aan na uitbarsting Mike Snoei

DOETINCHEM - De Graafschap heeft besloten het mediabeleid rond trainingen aan te scherpen. Dat gebeurt na een aanvaring van trainer Mike Snoei met een verslaggever van Omroep Gelderland.

De strengere mediaregels zijn een wens van de nieuwe hoofdtrainer Mike Snoei. Hij vindt dat trainers van tegenstanders in de Keuken Kampioen Divisie te veel informatie kunnen halen uit de voorbeschouwingen van diverse media. 

Cameraploegen mogen voortaan slechts beelden draaien van de warming-up en rondo's, terwijl interviews over aankomende duels worden beperkt tot de dag voor de wedstrijd. Bij voorgaande trainers was de afspraak om tactische trainingsvormen en standaardsituaties op verzoek niet te filmen, maar dit is volgens Snoei niet afdoende.

'Ik ben niet blij met jou'

Snoei reageerde vorige week geprikkeld op het benoemen van de wijzigingen in zijn opstelling door een verslaggever. 'Ik ben niet blij met jou, want ik ben het niet gewend dat alles twee dagen voor een wedstrijd al op tafel komt. We zijn de tegenstander nu gewoon aan het bedienen. Dat zie je bijna nergens en is toch belachelijk?'

Bekijk het interview met een getergde Mike Snoei met verslaggever Richard van der Made terug (de tekst gaat daaronder verder):

De trainingen blijven openbaar en vrij toegankelijk voor media en supporters. 'De trainingen zijn altijd openbaar, maar de trainer bepaalt wanneer hij ruimte maakt voor de media', zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp tegen REGIO8. 'Daarin moet de media dan volgen.'

Zie ook: Getergde Mike Snoei schiet uit slof: 'Ik ben niet blij met jou'

Deel dit artikel: