Nieuws

Sonarboten ingezet bij zoektocht naar drenkeling in de Waal

De zoektocht op de Waal bij Ochten naar een man die woensdagavond tijdens het zwemmen verdween, is donderdagmiddag hervat. Het landelijk team onderwaterzoekingen is om 13.30 uur weer begonnen, meldt een woordvoerster van de politie. © Marco van Deick/Persbureau Heitink
OCHTEN - De zoektocht op de Waal bij Ochten naar een man die woensdagavond tijdens het zwemmen verdween, is donderdagmiddag hervat. Het landelijk team onderwaterzoekingen is om 13.30 uur weer begonnen, meldt een woordvoerster van de politie.
Het team is gespecialiseerd in het opsporen van vermiste personen onder water. Daarbij worden ze bijgestaan door sonarboten.
Hulpdiensten zochten woensdagavond en -nacht naar de drenkeling. Een man zou bij het zwemmen niet meer boven water zijn gekomen. Dat gebeurde rond 19.50 uur. Bij de zoekactie werden onder meer duikers en een politiehelikopter ingezet. 

In het donker

De politie liet later die avond weten dat een gespecialiseerd team in het donker verder ging met zoeken. Ook is er gedregd. Om 2.30 uur is de nachtelijke zoekactie gestopt.
Alle zoekacties hebben niets opgeleverd. De man wordt nog vermist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!