Bouw van wijkje Kop van Waal in Tiel begonnen

TIEL - Bouwer De Groene Weerd is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van ruim honderd woningen op het Vijverterrein in Tiel. Van de diverse koopwoningen van de eerste fase van het project is inmiddels zo'n 65 procent verkocht.

door Menno Provoost

Kop van Waal, heet het nieuwbouwproject van de Groene Weerd in Tiel-Oost. Het wijkje met ruim honderd woningen aan de voet van de Echteldsedijk en de Vijverberg heeft lang op zich laten wachten.

Begin deze eeuw ontwikkelde autodemontagebedrijf Reuvers plannen om hier woningen te bouwen. Deze werden stilgelegd door de gemeente Tiel en Waterschap Rivierenland omdat de waterhuishouding in het gebied niet op orde was. Hierop volgde een lange juridische strijd tussen Reuvers, de gemeente Tiel en bouwer de Groene Weerd die het grootste deel van het terrein inmiddels van Reuvers overgenomen had. Tot verdriet van omwonenden bleef het al die tijd een rommeltje met de opslagplaats van de autosloperij en een verwilderd Vijverterrein.

Toch een akkoord

Eind 2017 kwam er toch een akkoord. De autosloperij kreeg een financiële compensatie om het bedrijf te kunnen verplaatsen en toestemming om op het eigen deel van het Vijverterrein 42 woningen te bouwen. Deze zijn inmiddels gebouwd.

De Echteldsedijk is verbreed en de naastgelegen Willemspolder is opnieuw ingericht als natuurlijk stadspark om meer gelegenheid tot recreatie te bieden. Ook in het wijkje zelf komt een park met een kreek die water afvoert naar wadi's rondom het plan. Nadat de woningen aan de voet van de dijk gereed zijn, worden in de laatste fase nog enkele dijkwoningen gebouwd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
De Belofte Gemeente Tiel RegioTV Tiel Tiel Nieuws
Deel dit artikel: