Volop spektakel bij de Ronde van Nunspeet

NUNSPEET - De 48e Ronde van Nunspeet woensdagavond was een bijzondere ronde met een unieke Rabo Rush. Voor het grotere werk was het de beurt aan de jeugd en de recreanten. Bij de jeugd waren de jongens Niels, Twan en Lars de snelsten en bij de meisjes Sophia, Sanne en Mira.

Bij de recreanten gingen de prijzen naar Henk Drost, die de snelste was, gevolgd door Erik Platte en Gert Bronkhorst. Woensdagavond werd niet alleen een criterium van 60 kilometer gereden, maar om uiteindelijk winnaar te worden van deze Ronde van Nunspeet hadden de organisatoren er nog een extra wedstrijd aan gekoppeld, de Rabo Rush. Een unicum in Nederland waar iedereen even aan moest wennen. Maar het resultaat was een fantastisch spektakel met een afvalrace. Het criterium werd met veel machtsvertoon gewonnen door de Nederlands Kampioen tijdrijden Robin Löwik, met ruim een minuut voorsprong op de nummers twee en drie. De eerste 21 van het criterium mochten hierna opnieuw aan de start verschijnen.

Met 21 renners opnieuw aan de start werd het een spannende afvalrace. Daarin ook nog de winnaar van vorig jaar Arjan Hofman. Maar de Rabo Rush was voor hem te veel van het goede en dat gold uiteindelijk ook voor de winnaar van het criterium Robin Löwik. Zij kwamen te kort voor de eindoverwinning.

Na de afvallers werd het een spannende eindstrijd met vijf finalisten. De Kampioen van Nunspeet werd Jarno Gmelig Meiling, gevolgd door Björn Bakker en Wiebe Drost. De organisatie kan terugkijken om een mooi wielerfestijn.

[See image gallery at rtvnunspeet.nl]

 

Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nunspeet RTV Nunspeet Nunspeet Nieuws
Deel dit artikel: