VIDEO | 16.000 kippen komen om bij grote brand in Nijkerk

NIJKERK - In een grote kippenschuur aan de Bunschoterweg in Nijkerk heeft donderdagochtend een grote brand gewoed. 16.000 kippen kwamen hierdoor om het leven, laat de eigenaar weten.

Toen de brandweer arriveerde was de brand al uitslaand en was de schuur niet meer te redden. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gelderland-Midden laat weten dat er geen asbest is vrijgekomen. 

Bekijk de beelden (de tekst gaat verder onder de video):

Op het terrein staan twee grote schuren. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de brand niet is overgeslagen naar de andere schuur, waarin ook 16.000 kippen zaten. Meerdere korpsen uit de regio werden opgeroepen. 

Rond 5.40 uur werd het sein brand meester gegeven. De schuur is compleet verwoest en wordt gesloopt. De brandweer is nog bezig met nablussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Roetdeeltjes

De rook trok over het buitengebied van Nijkerk en Bunschoten. Bewoners die last van de rook hadden, kregen het advies ramen en deuren te sluiten. In de provincie Utrecht en Flevoland zijn kleine roetdeeltjes aangetroffen. Die kunnen afgespoeld worden met water.

De N806 tussen Bunschoten en Holk was door de brand in beide richtingen dicht. De weg is inmiddels weer open.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijkerk Nijkerk Brand Dierennieuws Nieuws
Deel dit artikel: