Nieuws

‘Groep Roemenen runde hasjkas in Brakel’

De kas in Brakel waarin een grote hoeveelheid hasj is gevonden en waar een illegale sigarettenfabriek in zat, werd gerund door negen Roemenen. Dat vertellen buurtbewoners. © Omroep Gelderland
BRAKEL - De kas in Brakel waarin een grote hoeveelheid hasj is gevonden en waar een illegale sigarettenfabriek in zat, werd gerund door negen Roemenen. Dat vertellen buurtbewoners.
In april deden de politie en de douane volgens hen een grootscheepse inval op het terrein waarbij de Oost-Europeanen op heterdaad betrapt werden. Het kassencomplex zou door de eigenaar zijn verhuurd aan de Roemenen die in een chalet op het terrein verbleven.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat er drugs geteeld werd in de kas. De vorige eigenaar werd enkele jaren geleden ook al betrapt op het telen van softdrugs. Bovendien zou hij ook een keer het slachtoffer van andere criminelen zijn geworden, die hem ‘ripten’ (zijn oogst door middel van bedreiging afhandig maakten). De toenmalige eigenaar kreeg destijds een pistool op het hoofd gezet.
Tekst gaat door na de video:
Groep Roemenen runde hasjkas in Brakel
Burgemeester Rehwinkel van Zaltbommel besloot het kassencomplex voor de duur van een jaar te sluiten. De gemeente ziet de criminele activiteiten als bedreiging voor de openbare veiligheid.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!