Derde 'verkeersinfarct' op een rij voor Arnhem

ARNHEM - Weggebruikers moesten woensdag wederom rekening houden met vertraging in en rond Arnhem. Oorzaak waren opnieuw de werkzaamheden aan de afgesloten N325 tussen Presikhaaf en GelreDome. Al in de middag liep het verkeer rond het centrum vast. De ANWB sprak van de derde 'verkeersinfarct' op een rij.

De werkzaamheden zorgden voor de derde dag op rij voor flinke vertraging. Zowel maandag als dinsdag ontstond er tientallen kilometers file. De ANWB sprak woensdagmiddag voor de derde keer deze week van een zeldzaam 'verkeersinfarct' en grapte dinsdag al dat de rode inkt al op was. Normaal gesproken ontstaan zulke verkeersproblemen alleen bij hevige sneeuwval.

Het verkeer liep woensdag als eerste vast op de wegen rond het centrum, zoals de Apeldoornseweg, Velperweg, Johan de Witlaan en de Westervoortsedijk. Later volgde ook de snelweg A12 bij Arnhem-Noord. Rond 19.30 was de ergste vertraging voorbij.

Tekst gaat verder na de video:

Kruisingen geblokkeerd

De files van dinsdag ontstonden volgens de gemeente Arnhem doordat automobilisten kruisingen blokkeerden. Daardoor liep het verkeer veel sneller vast dan werd verwacht. De ANWB adviseert weggebruikers komende dagen Arnhem in de spits te mijden. De werkzaamheden duren namelijk nog tot en met zondag.

Ook het openbaar vervoer kampt deze week met problemen. Doordat het verkeer op vrijwel alle wegen vastloopt, kunnen veel bussen niet hun normale route rijden. Vervoerder Breng waarschuwde woensdag opnieuw voor vertraging en rituitval tussen 15.30 en 19.30 uur.

Zie ook: 'Verkeersinfarct' in en rond Arnhem opgelost

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: