'Gigantische' toename fietsendiefstallen in Nijkerk, politie slaat alarm

NIJKERK - De politie slaat alarm om een 'gigantische' toename van het aantal fietsendiefstallen in Nijkerk. Vooral e-bikes blijken in trek bij dieven.

Exacte cijfers zijn niet bekend, maar de politie spreekt van 'een gigantische toename'. De stijging van het aantal diefstallen doet zich sinds begin augustus voor. De voorkeur van de dieven gaat uit naar e-bikes van amper een paar jaar oud.

Volgens de politie worden de tweewielers binnen enkele minuten ontvreemd. Dat gebeurt zelfs midden op de dag op drukke plekken, zoals het centrum van Nijkerk.

Extra hangslot

De politie is een onderzoek gestart en waarschuwt inwoners ondertussen om extra waakzaam te zijn. Bovendien heeft de politie een tip voor de dorpsbewoners. Zo luidt het advies aan fietseigenaren om hun tweewieler met een extra hangslot te beveiligen. 'Zo kunnen daders minder makkelijk hun slag slaan', schrijft de politie.

Ook benadrukt de politie dat het belangrijk is om aangifte te doen als er een fiets is gestolen. 'Op basis van aangiftes kunnen wij doelgerichter werken. Bovendien zijn er alweer drie fietsen door ons gevonden die, dankzij de aangiftes, direct terug konden naar de rechtmatige eigenaren.'

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Nijkerk Nijkerk Nieuws
Deel dit artikel: