Nieuws

'Wegen kunnen komst school naar Akzo Nobel-terrein goed aan'

ARNHEM - De wegen rond het Akzo Nobel-terrein en het voormalige ING-pand in Arnhem kunnen de extra verkeersdrukte door de herontwikkeling van terrein en gebouw goed verwerken, maar er zijn volgens de gemeente Arnhem wel verbeterpunten. De gemeente gaat dan ook een aantal straten aanpakken om de toename van verkeer op en rondom de Velperweg in goede banen te leiden.
Dat bleek woensdagavond tijdens een bijeenkomst voor omwonenden van het voormalige Akzo Nobel-terrein. Een aantal bewoners vreesde parkeer- en verkeersoverlast door de komst van ROC Rijn IJssel naar het terrein. Ook woningbouw en de verbouwing van het ING-gebouw tot appartementencomplex zou voor meer overlast zorgen.
Omwonenden, verenigd in de Stuurgroep Rondom ENKA (voorganger van Akzo Nobel)spraken hun zorgen ruim een half jaar geleden uit in een brief aan het college van Arnhem. Ze vroegen zich onder andere af hoe de verkeersveiligheid wordt gewaarborgd.

Extra fietspad, 280 parkeerplaatsen

De gemeente heeft een verkeersonderzoek laten doen naar de gevolgen van de ontwikkelingen op en rond de Velperweg. Deze weg, omliggende wegen en kruispunten kunnen het toekomstige verkeersaanbod volgens de onderzoekers goed verwerken. Als verbeterpunten noemen ze onder andere de komst van een extra fietspad op de Tivolilaan en een drempel bij de toegang tot het ROC aan de Vosdijk. De gemeente gaat deze maatregelen uitvoeren. Verder worden de bushalte Raapopseweg en een fietspad aangepast.  
Er zijn 280 parkeerplaatsen,1050 fietsenstallingsplekken en 115 brommerplaatsen speciaal voor het ROC voorzien. Dat zou mogelijke parkeeroverlast in de omliggende wijken moeten voorkomen. 

'Nog wel aandachtspunten'

Auke Smit van de Stuurgroep Rondom ENKA is blij met de komende aanpassingen: 'We zitten om tafel met alle partijen. Het is goed dat we er als Stuurgroep al vroeg bij betrokken zijn. Daardoor zijn veel onzekerheden weggenomen.'
Hij ziet nog wel wat aandachtspunten: 'Er zal een grotere stroom fietsers en voetgangers door de wijk Plattenburg trekken, maar het is nog onduidelijk wat dat voor gevolgen heeft voor de drukte bij bijvoorbeeld de basisschool Jozef Sarto. En we vragen ons ook af hoe je gaat voorkomen dat er veel spookfietsers op de Velperweg komen.' 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!