Toch geen 'giftig' pur in Arnhemse woningen na protest van bewoners

ARNHEM - Woningverhuurder Volkshuisvesting gaat toch geen purschuim gebruiken als isolatiemateriaal voor vloeren bij de renovatie van woningen in de wijk Over het Lage Water in Arnhem. Buurtbewoners zamelden eerder zo'n 160 handtekeningen in tegen het gebruik van pur, dat volgens hen giftig is en daarom niet goed is voor de gezondheid.

Volkshuisvesting zegt inmiddels contact te hebben gehad met de aannemer om op zoek te gaan naar een alternatief. Deskundigen kijken daar nu naar. 'Als er zoveel weerstand is bij de bewoners moeten we wel op zoek naar een alternatief', meent bestuurder Liesbeth van Asten van Volkshuisvesting. 'Als de mensen het niet willen, dan heeft het geen zin ze te overtuigen van het gebruik van pur.' 

Gesprek met tweetal bewoners

Volkshuisvesting wilde maandagmiddag in gesprek met een groep bewoners, maar op de bijeenkomst kwamen uiteindelijk slechts twee bewoners af. De woningverhuurder probeerde bewoners in de wijk maandagmorgen nog over te halen toch te komen om gezamenlijk naar een oplossing te kijken.

Omdat slechts een delegatie van de bewoners werd uitgenodigd, bleef een grote opkomst volgens 'bewonerswoordvoerder' Maurice Bosters uit. De twee aanwezige bewoners voerden een jaar geleden met de SP actie om vocht en schimmel uit de woningen te krijgen. Het renovatieproject dat nu wordt uitgevoerd is de uitkomst van die handtekeningenactie.

Bekijk hier de reactie van Liesbeth van Asten van Volkshuisvesting (tekst gaat verder onder de video):

Het is ook de SP die in een brief aan de raad van Arnhem liet weten 'onaangenaam' verrast te zijn door de onrust bij huurders in de wijk. 'Er werd onderhoud van de woningen beloofd, maar belangrijker nog, de huurders zouden eindelijk serieus genomen worden en gehoord door de verhuurder', aldus de fractie.

Brief aan bewoners

Hoewel een grote opkomst uitbleef, liet Volkshuisvesting weten alle bewoners opnieuw te willen uitnodigen voor een gesprek. De wijk ontvangt eind deze week een brief waarin wordt aangegeven dat purschuim geen optie meer is voor de vloerisolatie en wordt gevraagd om gezamenlijk op zoek te gaan naar een alternatief.

Volkshuisvesting wil daarom snel met de bewoners om tafel, maar doet dat liever eerst met een 'klankbord' en daarna met alle bewoners om tot gerichtere oplossingen te komen. De renovatie loopt nu enige vertraging op. In totaal gaat het om 246 woningen. 

Zie ook: 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: