Grote ophef bij aanhouding van 19-jarige vrouw uit Ede

UTRECHT - Een 19-jarige vrouw uit Ede is zondagmiddag na een vluchtpoging aangehouden in de buurt van een moskee in Utrecht. De vrouw viel bij de achtervolging en verzette zich daarna hevig. Zo'n 200 personen die dat zagen, bemoeiden zich met de actie. Dat meldt de politie maandag.

Surveillerende agenten zagen zondagmiddag rond 17.00 uur de vrouw op het Moskeeplein mannen aanspreken. Haar gedrag was 'opvallend', daarom vroegen de agenten om haar identiteitsbewijs. 

Vlucht

Maar de vrouw kon zich niet identificeren en gaf een valse naam op. Toen de politie aangaf in haar tas te willen kijken, zette ze het op een lopen. De agenten renden achter haar aan en overmeesterden haar. 

Omdat omstanders zich bemoeiden met de aanhouding, werden extra agenten opgeroepen om rust te creëren. Twee agenten bleven nog een tijdje op de Kanaalstraat om uit te leggen wat er precies aan de hand was.

De 19-jarige vrouw werd naar het bureau gebracht voor verhoor. De vrouw werd door de politie gezocht, maar een woordvoerder wil niet zeggen waarvoor.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Ede Politie Nieuws
Deel dit artikel: