Nieuws

Vervuilde speeltuin Lent nog twee weken dicht

De werkzaamheden aan de vervuilde, nieuwe speeltuin in Lent zijn afgerond. De gemeente Nijmegen heeft de oude grond afgegraven en verwisseld voor schone grond. Het gras is opnieuw ingezaaid. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De werkzaamheden aan de vervuilde, nieuwe speeltuin in Lent zijn afgerond. De gemeente Nijmegen heeft de oude grond afgegraven en verwisseld voor schone grond. Het gras is opnieuw ingezaaid.
door Sven Strijbosch
De grond in de speeltuin bij basisschool De Verwondering bleek vervuild met glas, potscherven en stenen. Net na de opening sloegen medewerkers en omwonenden direct alarm. 

Over twee weken open

De gemeente liet de speeltuin afzetten met hekken. Die hekken staan er nog steeds. Pas over twee weken kunnen kinderen weer gebruik maken van de speeltuin. 'We willen het opnieuw ingezaaide gras de kans geven om te groeien', vertelt een gemeentewoordvoerder. 
In de buurt bestond angst voor asbest, maar daar bleek geen sprake van. De grond die eerder werd gebruikt was afkomstig uit de omgeving waar vroeger kassen stonden. 'In het gebruikte deel bleek meer puin te zitten dan vooraf gedacht. Dat hoeft niet overal erg te zijn, maar op een speelveld is het dat natuurlijk wel', verklaarde de gemeente Nijmegen twee weken geleden. 

Niemand gewond

Ondanks de kinderrijke buurt raakte er niemand gewond door de vervuilde grond. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!