De scholen zijn weer begonnen, maar niet overal in onze provincie

ARNHEM - Voor scholieren in de regio Zuid breekt maandag de eerste schooldag aan na een vakantie van zes weken.

In Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Groesbeek, Heumen, Neder-Betuwe (alleen de voormalige gemeente Dodewaard), Lingewaard, Maasdriel, Millingen aan de Rijn, Montferland (alleen de voormalige gemeente Didam), Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Ubbergen, Westervoort, West Maas en Waal, Wijchen,Zaltbommel en Zevenaar gaan de kinderen vandaag weer naar school.

Bekijk de reportage vanuit Huissen, de tekst gaat daaronder verder.

Over twee weken, op maandag 2 september, volgen de andere plekken in onze provincie. Met uitzondering van Hattem. Hattem valt onder de regio Noord en daar beginnen de scholen volgende week al.

Campagne 'De scholen zijn weer begonnen'

Veilig Verkeer Nederland vraagt bij het eind van de vakantie traditiegetrouw aandacht voor schooljeugd. In de ochtendspits zijn in deze periode veel meer fietsers en voetgangers onderweg.

Volgens VVN vallen er na de zomervakantie bijna twee keer zoveel verkeersslachtoffers onder scholieren als in de rest van het jaar. De verkeersveiligheidsorganisatie vraagt de komende tijd met spandoeken, affiches, borden en folders aandacht voor haar campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Onderwijs Nieuws
Deel dit artikel: