'Er wordt helemaal niet gewerkt morgen'; ophef in Arnhem om 'gevaarlijk purschuim'

ARNHEM - Inwoners van de Arnhemse wijk Over het Lange Water stonden afgelopen zaterdag op hun achterste benen. Reden: de isolatiewerkzaamheden die woningcorporatie Volkshuisvesting maandag wil uitvoeren. Maar er wórdt helemaal niet gewerkt, zegt Volkshuisvesting.

Toen wijkbewoners in opstand kwamen tegen de voorgenomen werkzaamheden en een brief (mét handtekeningen), zag Volkshuisvesting tijdelijk af van de isolatie. Mensen denken dat het purschuim dat gebruikt wordt schadelijk is voor de gezondheid. 

'Kom praten' 

Woordvoerder Annelies Roering vertelt dat Volkshuisvesting brieven ontving waarin de zorgen over het schuim werden geuit. Afgelopen woensdag is daarom een brief uitgegaan van Volkshuisvesting, waarin een afvaardiging van de wijk gevraagd wordt maandagmiddag te komen praten op het kantoor in Arnhem. 

'Wij snappen de zorgen en gaan alleen aan het werk als de bewoners erachter staan', zegt Roering. 'We willen de zaken graag bespreken en praten over alternatieven. Wellicht kan er een buurtwerkgroep worden opgezet.' 

Maandag wordt er wel geschilderd in de wijk en buiten plaatst Volkshuisvesting containers om zich voor te bereiden op de geplande werkzaamheden. 'Maar we gaan absoluut geen woningen binnen', benadrukt Roering.

Contact is moeilijk

Of er daadwerkelijk mensen naar het kantoor van Volkshuisvesting komen om de zaak te bespreken maandag, is nog maar de vraag. 'Het lukt ons moeilijk contact met de bewoners te krijgen', vertelt de woordvoerder.  

Afgelopen zaterdag stond een groep mensen in hun wijk te flyeren met A4'tjes waarop hun zorgen stonden geschreven. 'Eerst overleg met alle bezorgde bewoners!', staat op het pamflet. 

Kijk naar een video over die werkzaamheden (de tekst gaat daaronder verder):

Foto: Omroep Gelderland

Roering vertelt dat voordat de geplande werkzaamheden (die dus eigenlijk maandag moeten plaatsvinden) zouden beginnen er een inloopavond was in de wijk. En die werd goed bezocht. Vrij snel daarna kwamen de eerste bezorgde reacties.

Zie ook: Bewoners Presikhaaf weigeren renovatie om 'giftig' purschuim

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: