Verdachten van opstootje supporters en politie weer op vrije voeten

ARNHEM - Twee verdachten die vrijdag agenten zouden hebben mishandeld in het Arnhemse stadion GelreDome zijn zaterdagavond weer op vrije voeten gesteld. Zij blijven nog wel verdachten. Bij het opstootje werden twee agenten geslagen en geschopt.

Een derde verdachte die agenten beledigd zou hebben, werd eerder op de dag al vrijgelaten. Vrijdag liep het na de wedstrijd Vitesse-PEC Zwolle uit de hand in het uitvak, waar de fans van PEC zaten.

Ingrijpen 

De politie greep naar eigen zeggen in, nádat de twee agenten het te verduren hadden gekregen. Supporters zeggen juist dat de politie buitensporig hard optrad zonder reden en dat het nadien escaleerde.

Burgemeester Marcouch van Arnhem staat pal achter de stewards en de politie. 'Van dienders en stewards blijf je af', stelde hij zaterdag op Twitter. 'Er is geen plaats in Arnhem voor onsportieve kereltjes die niet eens zichzelf in toom kunnen houden.' 

De Bond van Wetsovertreders (BWO) liet weten namens supporters van PEC Zwolle aangifte te hebben gedaan wegens buitensporig optreden door de politie. 

Zie ook: Agenten mishandeld na wedstrijd Vitesse-PEC, politie grijpt in

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: