Degelijk De Graafschap geeft weinig weg en wint opnieuw

Een solide De Graafschap heeft opnieuw de volle buit gepakt. In Maastricht won de ploeg van trainer Mike Snoei met 3-0 van MVV.
De Graafschap blijft door de verdiende zege ongeslagen met nu twee overwinningen. MVV begon nog wel aardig en de ploeg uit Doetinchem had het lastig in de openingsfase. MVV voetbalde er bij vlagen vrij makkelijk doorheen en keeper Hidde Jurjus moest al snel redding brengen op een schot van Shermaine Martina.
Gaandeweg de eerste helft werd De Graafschap sterker en won het ook steeds meer duels. Na wat dreigende momenten en nerveus verdedigen van MVV kreeg Mohamed Hamdaoui de kans om zijn specialiteit te tonen. De grillige vleugelspits krijgt van Snoei de kans en het vertrouwen. De linkerspits vond met een vlammend schot keeper Gilles Deusings op zijn weg en dat leidde tot een corner.

Klasse van El Jebli

Youssef El Jebli legde de bal vervolgens panklaar voor Toine van Huizen, die knap raak kopte. Het was een goal die vrij plotseling viel, maar De Graafschap kreeg er duidelijk vertrouwen door. Even later lag de 0-2 tegen de touwen. El Jebli liet zijn voetballende kwaliteiten maar weer eens zien en met een verwoestend schot, hoog in het doel, verraste hij de MVV-keeper.

Degelijk en solide

In de tweede helft kende De Graafschap nog maar weinig problemen met de Limburgers. Het duel kabbelde voort en de favoriet voor promotie in de eerste divisie hield makkelijk stand. De verdediging met het centrum Van de Pavert-Van Huizen staat als een huis. Oud-Graafschapper Anthony van den Hurk kwam er niet aan te pas. Ook het middenveld, met Jesse Schuurman als aanvallende pion, was degelijk en solide.
Sprankelend was het echter zeker niet wat de formatie van Snoei liet zien. Pas diep in de tweede helft bracht de Didammer Jeremy Helmer en ook Roland Baas binnen de lijnen. Het duel zat toen al op slot. MVV miste stootkracht en De Graafschap gaf nagenoeg niets weg.
In blessuretijd werd het zelfs nog 3-0 door een goal van spits Ralf Seuntjens. Zo pakten de Achterhoekers opnieuw de volle winst en mag de start van het seizoen als succesvol worden beschouwd.