Nieuws

'Kleine' Airborne Museum Arnhem zeer populair

Het Arnhemse Airborne at the Bridge, een kleine dependance van het Airborne Museum in Oosterbeek, is een groot succes. Sinds de opening in 2017 zijn er al meer dan 100.000 bezoekers geweest, van wie 60 procent uit het buitenland komt, zegt museumdirecteur Sarah Heijse. © Google Maps
ARNHEM - Het Arnhemse Airborne at the Bridge, een kleine dependance van het Airborne Museum in Oosterbeek, is een groot succes. Sinds de opening in 2017 zijn er al meer dan 100.000 bezoekers geweest, van wie 60 procent uit het buitenland komt, zegt museumdirecteur Sarah Heijse.
Airborne at the Bridge vertelt het verhaal van de Slag om Arnhem in september 1944 vanuit Nederlands, Duits en geallieerd gezichtspunt. De slag was deel van de bevrijdingsoperatie Market Garden, waarmee de geallieerde landen een einde wilden maken aan de Tweede Wereldoorlog. Het lukte niet de Arnhemse Rijnbrug op de Duitsers te veroveren en daarmee stokte de operatie.
De museumdirectie hield rekening met ongeveer 25.000 bezoekers per jaar, stelt directeur Heijse. Maar het zijn er nu al veel meer, terwijl de grote drukte rond de 75-jarige herdenking van de slag in september nog moet beginnen. In september is er in Airborne at the Bridge een expositie over slachtoffers van de slag en hun nabestaanden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!