De nieuwe situatie op de Waalkade blijft lastig voor automobilisten

Bezoekers van de Nijmeegse Waalkade hebben een nieuwe parkeerplek gevonden: onderaan de aangelegde trappen aan het water. 'Parkeren mag daar niet en we kijken naar maatregelen', benadrukt de gemeente Nijmegen.

door Sven Strijbosch

Auto's zijn sinds de herinrichting van de Waalkade uit den boze en parkeren mag er niet meer. Bezoekers kunnen hun auto's in de hoger gelegen parkeergarages parkeren. Niet iedereen lijkt daarvan gediend, zo blijkt uit een foto van binnenstadmanager Maarten Mulder. En de foutparkeerders vallen bij meer Nijmegenaren op, zowel overdag als 's avonds.

'Als het eenmaal gebeurt, staan er al snel meer', vertelt een gemeentewoordvoerder. Daarnaast stond het ook nog fout vermeld op de website van de gemeente. Zo leek het alsof parkeren er nog wél was toegestaan.

Inmiddels is de tekst op de website aangepast en kijkt men of er ter plekke maatregelen nodig zijn. Via een steile helling is het stukje Waalkade namelijk makkelijk bereikbaar voor automobilisten. 

Wennen aan nieuwe Waalkade

Automobilisten lijken nog een beetje te moeten wennen aan de vernieuwde Waalkade. Er staan borden waaruit blijkt dat je niet over de Waalkade mag rijden, maar dat gebeurt nog regelmatig. Dit najaar wil de gemeente camera's gaan ophangen om overtreders te kunnen beboeten. Tot die tijd kunnen buitengewoon opsporingsambtenaren en agenten een oogje in het zeil houden en desnoods overgaan tot het uitdelen van boetes. 

Zie ook: Auto na auto in de fout op vernieuwde Waalkade 

 

 

 
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: