'Buddy' krijgt werkstraf voor diefstal 25.000 euro van 71-jarige man

ARNHEM - Een 47-jarige man uit Zevenaar is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 140 uur. Hij stal ruim 25.000 euro van een toen 71-jarige man voor wie hij buddy was. Zijn 52-jarige echtgenote kreeg 60 uur werkstraf voor het witwassen van het gestolen geld.

Via een vrijwilligersorganisatie was de man buddy voor het slachtoffer. Het slachtoffer vertrouwde de man en gaf hem zijn pinpas en pincode om aankopen te doen. Bijna een jaar lang - in 2016 - maakte de man meerdere keren geld over van de rekening van het slachtoffer naar een eigen bankrekening.

De rechtbank vindt dat de man op ernstige wijze misbruik heeft gemaakt van de kwetsbaarheid van het slachtoffer en het door het slachtoffer in hem gestelde vertrouwen.

Auto, wasmachine en droger

De vrouw wist dat de man geld van het slachtoffer had gestolen. Toch kocht ze een auto, wasmachine en droger van het geld. Ook vakantie en boodschappen zijn van het gestolen geld betaald.

Het echtpaar toont berouw en de man heeft inmiddels ruim 11.000 euro aan het slachtoffer terugbetaald. Hij moet nog meer dan 14.000 euro betalen.

Zie ook: 'Buddy steelt 25.000 euro, OM eist werkstraffen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Gemeente Zevenaar Arnhem Nieuws
Deel dit artikel: