Verkeer loopt vast bij Arnhem, ook bussen vertraagd door 'verkeersinfarct'

ARNHEM - Er stonden vrijdag veel files op de A12 en A50 rond Arnhem, door meerdere ongelukken en de werkzaamheden op de Pleijroute. Ook in de stad zelf was het druk.

Er stond onder meer een lange file op de A12 tussen Zevenaar en knooppunt Waterberg en op de A50 tussen Renkum en knooppunt Grijsoord. Tussen Apeldoorn en Epe vond rond 15.45 uur ook een kop-staartbotsing plaats, waardoor tijdelijk de linkerrijstrook werd afgesloten en er een flinke file ontstond.

Tekst gaat verder onder de tweet van Rijkswaterstaat:

Vervoerder Breng liet verder weten dat veel bussen met een vertraging van 20 tot 30 minuten reden vanwege de verkeersopstopping in Arnhem. Ook vielen ritten uit. De vervoerder sprak van een 'verkeersinfarct' in Arnhem. 'Helaas staan veel bussen in de file en kunnen geen kant op.'

Tekst gaat verder onder de tweet van Breng:

Werkzaamheden aan Pleijroute

De vertragingen hebben deels te maken met de werkzaamheden aan de Pleijroute. Deze drukke weg is sinds donderdagavond afgesloten van A12 tot het GelreDome. Het werk duurt nog tien dagen, tot met zondag 25 augustus. En zorgen, naar verwachtingen, de komende periode nog voor de nodige problemen.

Zie ook: KIJK LIVE MEE | Er wordt aan de Pleijroute in Arnhem gewerkt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Regio Arnhem Verkeer Nieuws
Deel dit artikel: