TERUGKIJKEN | Een uitgebreide samenvatting van de Ronde van de Achterhoek

TERBORG - Ruim 200 kilometer dwars door acht gemeentes in de Achterhoek. Zondag stond de derde editie van de Ronde van de Achterhoek op het programma. De koers, die uiteindelijk een prooi bleek voor Marco Doets, was live te volgen via Omroep Gelderland.

Mocht je de koers gemist hebben, of wil je de wedstrijd nog even herbeleven? Kijk dan hier een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd terug.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

De ruim 200 kilometer lange tocht door acht Achterhoekse gemeentes ging met 146 renners van start. Waar de koers vorig jaar in de zon werd verreden, verliep deze editie regenachtig.

Marco Doets maakte deel uit van de kopgroep van vier, die met een ronde van zo'n 9 kilometer te gaan voor lag op het overgebleven peloton. De 23-jarige renner uit Monnikendam ging vervolgens alleen op avontuur en wist in de slotkilometers het jagende peloton voor te blijven.

Tocht al veel ouder

Hoewel het officieel de derde editie is van de ronde, is de klassieker eigenlijk al veel vaker verreden. Van 1969 tot en met 1988 werd de tocht namelijk ook al georganiseerd.

In al die jaren waren er maar twee Achterhoekse winnaars te bejubelen: Frits Schür was in 1972, tijdens de vierde editie, de eerste. Arie Hassink was in 1981 de laatste Achterhoeker die erin slaagde de koers te winnen. 

Zie ook: Marco Doets wint derde editie van Ronde van de Achterhoek

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Oude IJsselstreek Terborg Nieuws
Deel dit artikel: