Zomer in Gelderland: Eerste plek en een publieksrecord voor Boven-Leeuwen

BOVEN-LEEUWEN - We sluiten de tweede week van Zomer in Gelderland af met een eerste plek voor Boven-Leeuwen. De teller is geëindigd op 537 punten en 900 euro. Daarmee staan ze voorlopig op de eerste plaats.

UPDATE: Het juryrapport voor de euro’s:
250 euro voor het publiek (er stonden 1294 mensen in het publiek);
200 euro voor de parade;
250 euro voor het decor (dagopdracht);
200 euro voor het weegspel van Alberto

Dit maakt een totaalbedrag van 900 euro voor Stichting Leefbaar Boven-Leeuwen. Zij willen met het geld een speeltoestel voor de jeugd kopen en als het budget het toelaat ook graag een waterspeelplaats voor de jeugd in Park Groenewoud. Tot nu toe heeft team Boven-Leeuwen het hoogste geldbedrag binnengehaald van dit seizoen. En bij dat record blijf het niet.

Er stonden maar liefst 1294 mensen in het publiek, dat is tot nu toe de grootste opkomst van dit seizoen. Van de jury kregen ze 537 punten en daarmee staat het dorp op de eerste plek.

Heb je de uitzending niet gezien? Geen paniek! Terugkijken kan hier. Klik op deze link als je het optreden van Marcel Verbruggen wilt terugkijken. Maandag zijn we in Barlo. Wil je je alvast een beetje inlezen? Lees dan dit artikel.

De tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Omroep Gelderland

Lees hieronder terug wat er vandaag allemaal te zien en te doen was in Boven-Leeuwen.

Opdracht: Kasteel Huis te Leeuwen

Boven-Leeuwen wil uiteraard de mooiste plaats van Gelderland worden. Om die felbegeerde titel te krijgen, moet het team hun best doen zoveel mogelijk punten te scoren op de verschillende spelonderdelen tijdens de uitzending. Één onderdeel is de dagopdracht en die is vandaag als volgt:

Foto: Omroep Gelderland

De tekst gaat verder onder de video.

Kom je langs?

Het team kan ook punten verdienen door het plein zo vol mogelijk te krijgen. Lijkt het je leuk om een kijkje te nemen tijdens de uitzending? Kom dan naar Park Groenewoud en zorg dat je er uiterlijk om 18.00 uur bent, want dan gaan we het publiek tellen.

Genoeg te zien en te doen in Boven-Leeuwen

Je kunt er natuurlijk ook een dagje uit van maken. Lees hier wat er allemaal te zien en te doen is in Boven-Leeuwen. Voor de nodige voorpret kun je ook nog de uitzending van Op weg naar Zomer in Gelderland terugkijken.

De tekst gaat verder onder de video.

Extra zomerkriebels

Op social media gebeurt ook van alles. Tipje van de sluier? Livestreams, quizjes, een rad en iets met spekjes. Nieuwsgierig? Mooi! Like onze Facebookpagina en mis niks.

Zomer in Gelderland zie je van 5 tot en met 30 augustus elke werkdag om 18:20 uur bij Omroep Gelderland. 
Zie ook: Zomer in Gelderland: Regenachtig Leuvenheim op vierde plaats

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: