Vrouw (85) slachtoffer babbeltruc: 'Ze wisten kennelijk heel goed wat ze deden'

ELST - Bij een 85-jarige vrouw uit Elst zijn dinsdagavond sieraden gestolen door een babbeltruc. Volgens haar kleindochter gaat het onder meer om sieraden van haar man, die tweeënhalve maand geleden is overleden.

Een vrouw belde bij het huis van het slachtoffer aan de Meiregen aan en zei dat ze namens de thuiszorg kwam kijken of ze zorg nodig had. 'Mijn oma heeft drie weken terug ook post gehad van de gemeente hierover, dus dit leek logisch', laat haar kleindochter weten. Vermoedelijk heeft de vrouw de deur opengelaten voor iemand anders.

Bekijk de reportage (de tekst gaat verder onder de video):

'Deze vrouw is naar de slaapkamer gegaan en heeft hier sieraden gestolen en contant geld. Onder andere de trouwring van mijn opa is weg en mijn oma had ook de trouwringen van haar ouders nog en die zijn ook weg. Ze wisten kennelijk heel goed wat ze deden, want er zaten een paar nepsieraden bij en die zijn niet meegenomen', aldus de kleindochter.

Twee personen bij betrokken

Een woordvoerster van de politie bevestigt dat een bewoonster van de Meiregen in Elst het slachtoffer is geworden van een babbeltruc. Een vrouw die ze binnengelaten heeft, heeft sieraden buitgemaakt en waarschijnlijk is er nog iemand bij betrokken.

De politie doet onderzoek en heeft een Burgernet-bericht verstuurd.

De post van de kleindochter op Facebook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Overbetuwe Elst Nieuws
Deel dit artikel: