Frans Duijts heeft geen bezwaar, Tiel begint aan bouw zwembad

TIEL - Tielenaren kunnen naar alle waarschijnlijkheid eind volgend jaar zwemmen in een nieuw bad. Er zijn geen bezwaren tegen het bouwplan, ook niet van Frans Duijts zoals de Story deze week schreef. De voorbereidende werkzaamheden op het terrein op de hoek van de Laan van Westroijen en de Rivierenlandlaan beginnen komende maandag.

door Menno Provoost

Het huidige zwembad Groenendaal is verouderd en al een tijdje aan vervanging toe. Na lang wikken en wegen over de kosten, komt dat nieuwe zwembad er nu. Het krijgt een wedstrijdbad, een bad met beweegbare bodem voor diverse doelgroepen en een peuterbad.

Als extra's zijn een glijbaan, duikplank en bubbelbad toegevoegd. Ook is op verzoek van veel gebruikers besloten een sauna en stoombad in het plan op te nemen. Het nieuwe bad wordt gebouwd op de parkeerplaats van het bestaande zwembad. Dit kan open blijven tot het nieuwe zwembad gereed is.

'Frans Duijts maakt deal met gemeente'

Weekblad Story bericht deze week dat de Tielse zanger Frans Duijts, buurman van het zwembad, de bouw zou tegenhouden. Het blad citeert een anonieme buurtbewoner die beweert dat Duijts bezwaar maakt tegen de bouw omdat het slecht zou zijn voor de verkoop van zijn kapitale villa.

De zanger zou het vanwege een gronddeal op een akkoordje gegooid hebben met de gemeente zodat het bad pas gebouwd kan worden nadat zijn huis verkocht is. 'Te schandelijk voor woorden', citeert Story. 'Onze kinderen kunnen nu niet naar zwemles, terwijl zijn kinderen in dit zwembad wél hun diploma hebben gehaald.'

'Er is niets van waar'

Een woordvoerder van de gemeente Tiel meldt dat er niets waar is van het verhaal. Het definitieve bestemmingsplan ligt nog ter inzage tot 12 september. Tot op heden, en in eerdere fases van de procedure, zijn geen bezwaren ingediend tegen de bouw van het zwembad.

Evenals bij andere buurtbewoners in een straal om het zwembad wordt van het huis van Duijts een bouwkundige opname gemaakt. Dit dient om eventuele schade die bij de bouw ontstaat vast te kunnen stellen.

Bouw duurt een jaar

Na 12 september wordt de omgevingsvergunning verstrekt die dan ook weer ter inzage komt. In afwachting daarvan begint de aannemer maandag met de voorbereidende werkzaamheden om het terrein bouwrijp te maken.

De bouw moet dan eind dit jaar beginnen en duurt ongeveer een jaar. De vorderingen van het project zijn sinds kort te volgen via de Omgevingsapp.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: