Een wereldreis op kosten van de baas

HERWIJNEN - Horecaondernemingen doen van alles om op de krappe arbeidsmarkt geschikt personeel te vinden. Van gratis sportabonnementen tot weekendjes weg. Bij het museum GeoFort gaan ze voor de overtreffende trap en krijgt een nieuwe werknemer een vliegticket met bestemming naar keuze.

'Net als wij zijn er meer mensen op zoek. Wij realiseerden ons dat we wat bijzonders moesten doen,' vertelt horecamanager Hans Hooft, die met het idee kwam. Dat idee ontstond na een maandenlange, vruchteloze zoektocht naar personeel. 

Limiet 

Van Hooft legt uit: 'Eerst zochten we iemand fulltime voor een langere periode, toen dat niet lukte hebben we een nieuwe vacature gemaakt voor drie maanden. Daarna bedanken we elkaar en kan hij of zij op avontuur.' Aan het bedrag van het vliegticket zit wel een limiet. 

Tekst loopt door onder de video: 

Navigeren en verkennen 

Dat ze bij het GeoFort juist voor een vliegticket kiezen is geen toeval. De horecamanager: 'Wat wij kinderen bijbrengen, het navigeren en verkennen, leek ons leuk om ook aan ons personeel mee te geven.'

Om het vliegticket te bemachtigen moet je wel een aantal jaar horeca-ervaring hebben en van september tot en met november kunnen werken. Op het fort zijn in die periode veel feesten en partijen. 

Neem je tentje mee

Om bij het fort te komen moet je eerst een aantal kilometers door de polder. En dat maakt het extra moeilijk om personeel te vinden. Al biedt die ruimte ook voordelen: 'Neem je tentje mee, want we hebben een plek waar je je tentje neer kan zetten. We hebben een douche. Je kunt hier drie maanden wonen en werken.' 

Het is voor werkgevers momenteel moeilijker op de arbeidsmarkt dan voorheen: 'Het komt ook wel door de economie en daarmee de groei van ons bedrijf, we zien dat het steeds beter gaat en drukker wordt', denkt Hooft. 

Tussen het huidige parttime personeel is geen gegadigde gevonden. De meeste jongeren komen uit de omgeving en studeren nog. Voor hen ligt er een bioscoopbon klaar als zij iemand binnenbrengen. 'Die krijgen niet allemaal een vliegticket, dat doe je niet voor iedereen,' lacht Hooft.

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente West Betuwe Herwijnen Cultuur Nieuws
Deel dit artikel: