Beschuit met muisjes in Burgers' Zoo, neushoorntje geboren

ARNHEM - In dierentuin Burgers' Zoo in Arnhem is donderdag een breedlipneushoorntje geboren. Het mannetje maakt een gezonde indruk, aldus het Arnhemse dierenpark. Reden voor beschuit met muisjes, dus.

Sinds 2002 zijn slechts tien neushoorntjes geboren in Burgers' Zoo, een daarvan kwam levenloos ter wereld. In de Europese dierentuinen leven in totaal 269 breedlipneushoorns: 116 mannetjes en 153 vrouwtjes. Jaarlijks worden in Europa gemiddeld slechts 10 breedlipneushoorns geboren. 

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Fokken is moeilijk proces

Het fokken van neushoorns is volgens Burgers' moeilijk omdat lang niet alle volwassen mannetjes vruchtbaar zijn. Daarnaast komt bij neushoornvrouwtjes ook regelmatig cystevorming in de baarmoederhals voor.

Een ander probleem vormt het feit dat jonge vrouwen hormonaal onderdrukt kunnen worden door hun moeder. In die situatie worden de jonge vrouwtjes pas vruchtbaar na een transport naar een ander dierenpark waardoor de onderdrukking wordt opgeheven. 

Burgers’ Zoo beschikt zowel over een vruchtbaar mannetje als twee vrouwtjes die al vaker jongen hebben gekregen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Gemeente Arnhem Arnhem Natuur Nieuws
Deel dit artikel: