Flinke tegenslag voor Future Center op de Wageningse Berg

WAGENINGEN - De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor het Future Center in Wageningen woensdag nagenoeg volledig vernietigd. Dat betekent dat het centrum in stadion Wageningse Berg voorlopig geen doorgang kan vinden.

Sinds het faillissement van profvoetbalclub FC Wageningen in 1992 wordt er al gesproken over de invulling van het stadion. Met een kennis-, innovatie-, informatie- en trainingscentrum op het gebied van voeding, beweging en gezondheid leek die er te komen. Het bestemmingsplan werd in 2016 door de gemeenteraad van Wageningen vastgesteld.

PAS-regeling

Maar bij het plan is gebruik gemaakt van het omstreden Programma Aanpak Stikstof. Jarenlang konden 'stikstofveroorzakers' op basis van deze PAS-regeling een vergunning krijgen. Maar dat mag niet meer omdat het tegen de Europese richtlijnen in gaat, oordeelde de hoogste bestuursrechter eind mei.

Zie ook: Van bedrijvenpark H20 tot Railterminal: honderden projecten stil door stikstof-uitspraak

Deze PAS-problematiek zorgt er nu voor dat de toekomst van het Future Center onzeker is. De stichting Vrienden van de Wageningse Berg maakte bezwaar tegen het plan bij de Raad van State. Het Future Center en ontwikkelaar BOEi probeerde de stichting tevergeefs niet-ontvankelijk te laten verklaren.

Zie ook: Na bijna 25 jaar gloort nieuwe toekomst voor stadion Wageningse Berg

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: