Corrupte agent moet 84.000 euro terugbetalen

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft een 22-jarige corrupte ex-agent uit Tiel veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 84.000 euro aan de Staat. Dat geld verdiende hij volgens het Openbaar Ministerie met het lekken van informatie aan criminelen, op zijn werk in Amsterdam.

De Tielenaar werkte sinds januari 2017 bij de politie. Binnen een jaar ging hij informatie in het politiesysteem opzoeken over personen uit het criminele circuit. Die geheime info speelde hij tegen betaling door. Volgens de rechtbank deed hij dat vaker. Door het informatielek liep een lopend politieonderzoek stuk.

Celstraf van 45 maanden

De politieman kreeg in maart een gevangenisstraf van 45 maanden opgelegd voor het schenden van het ambstgeheim, computervredebreuk en corruptie. Daarnaast mag de man acht jaar lang geen functie bij een overheidsinstantie vervullen.

De Tielenaar hield een soort 'spreekuur' waarbij hij met meerdere mensen in zijn auto zat en op afroep informatie opzocht en deelde, voor 250 euro per bevraging. De informant gaf destijds aan dat hij dit deed omdat hij werd bedreigd. De rechtbank geloofde de man niet.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
Tiel Politiebericht Rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: